Vivendi får godkendt fusion

MediaWatch

Den franske mediekoncern Vivendi får efter at have modificeret sine opkøbsplaner nu lov til at gennemføre den planlagte fusion med Canal Plus og Seagram. Fusionen var i første omgang blevet forhalet, idet selskabet indledningsvist ønskede at overtage hele Canal Plus' franske abonnent-base.

Dette er i strid med den franske konkurrencelov, der forbyder europæiske selskaber at eje mere end maksimalt 49 % af et fransk TV-selskab, skriver CNET.

Vivendi valgte derfor at afhænde de resterende 51 % til Canal Plus Programmes for således at tækkes den franske lovgivning, men analytikere udtrykker bekymring for disse indrømmelser, som man mener kan bringe fusionen i vanskeligheder.

Således tror Charles-Henri de Mortemart, der er analytiker hos ODB ikke på Vivendi's udtalelser om, at de modificerede opkøbsplaner ikke vil ændre på fusionen med Seagram. Den generelle holdning er, at det nye udspil vil give Seagram visse fordele.

Vivendi vil med fusionen kombinere sine tele - og Internetaktiviteter med Canal Plus og Seagrams film og musikekspertise. Selskabet, der får navnet Vivendi Universal, vil bruge enhederne til at skabe nye tiltag for Canal Plus' Pay TV services samt gigantportalen Vizzavi, som selskabet har i joint-venture med mobilselskabet Vodafone Airtouch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også