Terra træder ind på WAP scenen

MediaWatch

Terra Mobile blev tidlige denne måned grundlagt af det spanske telefonselskab Telefonica, der også ejer Terra Networks. Terra Networks leverer Internetservice og -indhold til to millioner kunder i 37 lande og er således den største udbyder i den spansktalende verden.

Terra Networks købte i maj USAs tredje største webportal Lycos Incorporated. Formålet med købet af Lycos var at nå USAs hastigt voksende spansktalende befolkning. Købesummen var på 12,5 milliarder dollars og skal sættes i forhold til en kombineret årsomsætning på en halv milliard dollars.

Terra Networks rejste i forbindelse med købet af Lycos yderligere to milliarder dollars i arbejdskapital samt yderligere en milliard dollars gennem en langsigtet købsaftale med Lycos' største samarbejdspartner Bertelsmann AG.

Dermed fik den nye mastodont - Terra Lycos Inc. - fra starten en kassebeholdning på over tre milliarder dollars, hvilket mere end antyder en aggressiv opkøbsstrategi. Lycos har det seneste år været trængt af konkurrenter som Yahoo og America Online med en vækst på blot tre procent som resultat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også