MediaWatch

Linux vinder ind på Microsoft

I modsætning til Microsoft er Linux' styresystem gratis for brugerne, så efterhånden som Linux vinder frem vil det betyde betydelige mistede indtægter for EDB-branchen. Salget af styresystemer forventes i perioden kun at stige med en enkelt procent, trods en stigning på 17 procent i antallet af nye servere på markedet, skriver Jyllands Posten.

Det gratis system fra Linux betyder dog ikke, at virksomhederne og andre brugere helt slipper for at betale til styresystemerne. Mange virksomhedes servere benytter også betalte programmer fra Linux så som fejlsikringssystemer. De betalte styresystemer indbragte sidste år Linux en omsætning på omkring 530 millioner kroner, svarende til mindre end hvad Microsofts styresystemer omsatte for i årets første tre dage.

I 2004 forventes Microsofts serverplatform at blive installeret i 5,5 millioner servere, mens Linux' vil blive installeret i 4,7 millioner servere.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs