MediaWatch

Fusion rammer Deutsche Telekom aktie

Afslutningen på handlen mellem de to selskaber betyder at Deutsche Telekom kommer til at betale 3,2 aktier plus en kontantpris på 30 dollar for hver aktie i VoiceStream, og derudover forpligter de tyske køber sig til at overtage en gæld på 50 milliarder dollar, skriver Berlingske Tidende.

Det betyder, at hvert enkelt af de 2,5 millioner kunder i VoiceStream vurderes til omkring 20.000 dollar, og det er den hidtil dyreste pris for en telekommunikationskunde. Ifølge aktieanalytikere har Deutsche Telekom betalt en overkurs på 84 procent for overtagelsen af VoiceStream.

Andre mener imidlertid at den samlede pris på 50,7 milliarder dollar er ganske rimelig for en adgangsbillet til det store amerikanske marked, eftersom VoiceStream er et af de sidste uafhængige mobiltelefon selskaber i USA, og Deutsche Telekom har længe næret ønske om at ekspandere i USA. Voicestream har desuden den yderligere fordel som alliancepartner for et europæisk teleselskab, at det næsten landsdækkende sendenet, som VoiceStream råder over, er kompatibelt med den europæiske GSM-standard.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs