MediaWatch

EU undersøger B2B-portaler

EU forbereder en antitrust-lov for business to business handel via på Internet-portaler. Om 14 dage afgøres den første sag vedrørende webstedet MyAircraft, hvor der handles med reservedele til fly, og udfaldet af den sag kommer til at bestemme reglerne for fremtidens B2B handel, skriver Reuters.

En officiel talsmand for Kommissionen sagde i går, at sagen om webstedet MyAircraft vil danne præcedens, og vil derfor fremover være en principiel sag. Det vil være den første sag om B2B-handel som Kommissionen kigger på, da det er den første, der er blevet anmeldt, siger en talsmand til Reuters

- En mulig krænkelse af EUs konkurrencelovgivning vil være, hvis firmaerne, der laver online handels udvekslings platforme, udveksler priser eller anden vigtig information. Det vil vi opfatte som et kartel, og vil ikke tillade det, siger Kommissær Mario Montis talskvinde, Ameia Torres.

Ifølge Ameia Torres vil EU højst sandsynligt kigge på flere Internet firmaer i den kommende tid. Hun henviser til firmaet Covisint, der har et Internet samarbejde General Motors Corp, Ford Motor Co og DaimlerChrysler AG som en mulighed.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs