MediaWatch

EU godkender gigantportalen Vizzavi

De to førende europæiske koncerner, med hver deres specialiserede forudsætninger som henholdsvis teleoperatør og indholdsleverandør, vil skabe en ny gigantportal, hvis tjenester vil være tilgængelige via både stationære PC'er, mobiltelefoner og TV-apparater. Ambitionen er at Vizzavi

EU-Kommisionen betinger i sin godkendelse, at Vizzavi-siten som default for indgangsportalen til henholdsvis Vodafone AirTouchs mobiltelefoner og VivendiNets TV-stationer, vil kunne ændres til et af de konkurrerende portaler, såfremt brugerne skulle ønske det.

Kommissionens betænkeligheder går på, at de to koncerner bag Vizzavi-portalen i kraft af deres konkurrencemæssige positioner på de nationale og det paneuropæiske markeder, vil være i stand til at hæmme udviklingen indenfor TV- og mobiltelefonbaseret Internet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs