MediaWatch

Sun sætter indtjeningsrekord

Den amerikanske producent af computerrelateret udstyr kunne berette om en rekordindtægt på fem milliarder dollars, hvilket svarer til en stigning på 42 procent i forhold til samme kvartal i fjor. Selskabets nettoindtægt er i samme periode steget med 67 procent svarende til 660 millioner dollars eller 39 cent per aktie. Markedets forventninger var 33 cent per aktie.

Det imponerende regnskab har fået samtlige børsanalytikere til at spærre øjnene op og det skorter ikke på positive tilkendegivelser over selskabets bedrift.

Administrerende direktør Scott McNealy udtrykker stor tilfredshed med resultatet og hæfter sig ved, at Sun har oplevet vækst på alle områder. Han siger endvidere, at selskabets vision er, at alt der har enten digitalt eller elektronisk indmad, i fremtiden vil være forbundet med Internettet og ofte via en Sun-produceret server.

Netop salget af servere tillægges en stor del af æren for rekordresultatet. Selskabet har i omtalte kvartal solgt flere end 100.000 servere heriblandt 500 af dets topmodel "Starfire", der har en salgspris på over en million dollars stykket.

Den enorme vækst, der unægtelig er kommet bag på Sun, har naturligvis sine ulemper, idet man nu oplever kapacitetsproblemer i form af mange ventende ordrer. Samtidig står de nærmeste konkurrenter Hewlett- Packard og IBM på spring for at kopiere selskabets succes.

Ifølge Laura Conigliaro, der er analytiker hos det anerkendte Goldman Sachs, vil Sun dog have en stor fordel i forhold til sine konkurrenter, idet selskabet som markedsleder på et marked, der i den grad efterspørger dets produkter, stort set kan vælge og vrage mellem kernekunder og partnere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs