MediaWatch

Filmproducenter og privat TV finder sammen

Efter et møde mellem danske filmproducenter og TV3 i Stockholm lyder der positive toner fra Zentropas Peter Aalbæk, der håber på at få TV3 og TvDanmark til at investere i danske spillefilm i stedet for DR og TV 2.

- Vi skal bruge noget, der matcher det, TV 2 og DR ikke længere vil investere i danske spillefilm, hvilket svarer til 45 mio. kr. om året. Vi har nærmet os TvDanmark voldsomt - de kom med et rigtig godt tilbud for et par uger siden, og TV3 har lovet at vende tilbage med nogle konkrete tal hurtigt, siger Peter Aalbæk Jensen til Berlingske Tidende.

Ifølge Peter Aalbæk Jensen er TV3 også interesseret i snævre og ikke-kommercielle film. Filmproducenterne havde frygtet, at TV3 ville forbeholde sig retten til at vælge nogle af de svageste projekter fra.

Det er tilsyneladende ikke tilfældet, hvilket får Peter Aalbæk Jensen til at konstatere, at de kommercielle kanaler tilsyneladende tænker mere public service-orienteret end DR og TV 2, der havde forbeholdt sig retten til at vælge de bedste projekter ud, såfremt de fortsat skulle investere i danske film.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs