MediaWatch

Sikkerhedsproblemer i Outlook og Windows

Mailprogrammet Outlook og styresystemet Windows giver hackere mulighed for at overtage kontrollen over computere. På grund af en konstruktionsfejl kan Outlook-brugere blive ofre for de berygtede Buffer Overflow angreb.

Ved et Buffer Overflow forstås, at en udefrakommende person kan overbelaste en computer med flere data end computeren kan overkomme. På den måde kan en hacker ødelægge computere, eller, hvis de er online, tage direkte kontrol over dem, skriver AP.

Men det er ikke kun mailprogrammet Outlook, der har problemer. Styresystemet Windows giver også hackere mulighed for en større charterrejse i andre folks computere. Hackere vil få mulighed for at se fx fortrolige firmaregnskaber, og i værste tilfælde vil det være muligt for en hacker helt at overtage computeren.

Den danske edb-sikkerhedsekspert Lars Neupart vil ikke gå så langt som SANS i vurderingen af karakteren af sikkerhedsproblemets omfang, men siger til Jyllands Posten, at problemet hører til i den alvorlige ende.

Microsoft tager problemerne meget alvorligt, og arbejder i øjeblikket med at lave software, som kan stoppe sikkerhedshullerne. Softwaren bliver tilgængelig for brugerne via Internettet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs