MediaWatch

IBM overgår markedets forventninger

IBM kunne således berette om en nedgang i nettoindkomsten fra 2,39 milliarder dollars i fjor til 1,94 milliarder svarende til et fald på 450 millioner. Dermed faldt indtægten per aktie fra 1,28 dollar til 1,06. Børsanalytikere havde forudset et fald ned til 1 dollar, således CNN.

Bestyrelsesformand og administrerende direktør Louis Gerstner Jr. siger i en pressemeddelelse, at resultatet er i overensstemmelse med selskabets forventninger og angiver år 2000 problematikken samt en række porteføljejusteringer som hovedårsagen til faldet.

Man ser nu frem til en stærk anden halvdel og er fortrøstningsfulde i forhold til de oprindelige forventninger for hele året. Ifølge disse vil indtjeningen per aktie blive på 4,36 dollars.

Det at selskabet alligevel har klaret sig bedre end først antaget tilskrives, at man modsat konkurrenter som Unisys og EDS har undgået den generelle afmatning på computer service området. IBM har i indeværende periode tegnet nye kontrakter til et beløb af 20 milliarder dollars, rekord for selskabet. Ligeledes har stigninger på op imod 30 % på selskabets Web-servere samt det avancerede diskdriveprodukt Shark bidraget til at dæmpe faldet i indtjeningen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs