WAP er ikke kommet for at blive

MediaWatch

Ifølge Jakob Nielsen fra det californiske Internetfirma Norman Group er den helt gal med brugervenligheden i WAP-telefonerne. Han fremhæver, at de små skærme er alt for små til næsten al form for kommunikation, og han kalder afgivelsen af kommandoer via et telefontastatur for en ynkelig måde at kommunikere på. Ligesom han mener, at de massive reklamekampagner for WAP lover for meget.

- Man skal ikke tro, at man kommer på Internet, fordi man køber en WAP-telefon. Man skal se på WAP med meget skeptiske øjne. Det er endnu ikke ret meget, de kan bruges til, forklarer Jakob Nielsen i Berlingske Tidende.

Teleanalytiker og direktør i Netplan Torben Rune var i sidste måned i Berlingske Tidende også ude med en kras kritik af WAP-teknologien, hvor han blandt andet stillede spørgsmålene:

- Hvad skal man i praksis bruge en WAP-telefon med begrænset båndbredde til? Bestille et hotelværelse, hvis man pludselig står i Paris? Jamen, de fleste har vel allerede reserveret et hotelværelse, før de rejser til Paris? Og hvor mange vil give så til at handle aktier via WAP-telefoner? Ifølge Torben Rune er WAP et midlertidigt fænomen som muligvis vil blive erstattet af små håndholdte computere som Palm Pilot.
På en netop afholdt konference i London, NetMedia2000, blev WAP-teknologien generelt kritiseret af Internet eksperter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også