MediaWatch

Internettet skaber nye jobs

650.000 nye jobs blev det til i 1999 og indtjeningen i Internetvirksomhederne løb op i 523 milliarder dollars.

De positive amerikanske nøgletal stammer fra en ny undersøgelse, som University of Texas har gennemført over Internettets økonomiske resultater, skriver Jyllands Posten.

Undersøgelsen viser desuden, at Internetøkonomien nu indirekte støtter i alt 2.476 millioner ansatte, og det er mere end den amerikanske forsikrings- og kommunikationsbranche samt offentlige tjenester i USA tilsammen.

Samtidig voksede indtjeningen for virksomheder med Iinternetøkonomi 11 procent fra 1998 til 1999, og den vækst var næsten tre gange kraftigere end den generelle økonomiske vækst i USA i samme periode.

Undersøgelsen siger imidlertid ikke noget om, hvor mange jobs der er forsvundet i samme periode på grund af de rationaliseringer, som Internettet har medført. Når bankerne for eksempel indfører Internet-banking, har det en negativ effekt på den øvrige beskæftigelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs