MediaWatch

DR og TV 2 selv skyld i konflikt

DR har beklaget sig over, at mediekoncerner som SBS og MTG på forhånd sikres de 15 bedste film, samtidig med, at de offentlige investorer er forpligtet til fortsat at investere. Hvis der produceres 20 film årligt, vil det betyde, at DR og TV 2 skal investere i de fem resterende og dårligste spillefilm.
"Jeg forstår ikke Bjørn Erichsens problem. Han kan jo bare købe retten til at vise filmene først - på lige vilkår med os. Den eneste grund, til at filmproducenterne taler med os, er jo på grund af den holdning, som DR og TV2 lægger for dagen," siger TvDanmarks direktør, Jesper Sehested Lund til Berlingske Tidende.

"Men nu er TV 2s programchef, Bo Damgaard, jo også den eneste som direkte har truet med at droppe de danske filmproducenter".
Sagen begyndte fordi filmbranchen mener, at DR og TV2 er løbet fra en aftale om at investere et to-cifret millionbeløb i danske spillefilm hvert år. TV-stationerne fortolker aftalen anderledes og føler sig i deres gode ret til købe TV-dramaer hos de danske filmproducenter for de samme penge.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs