MediaWatch

Faldende priser på europæiske UMTS-licenser

For nylig indbragte auktionen over de britiske UMTS-licenser omkring 270 milliarder til regeringen i Storbritannien. Den hollandske regering havde håbet på relativt lige så høje priser for de fire hollandske licenser men må nøjes med i alt cirka 330 millioner kroner, skriver Berlingske Tidende. Dermed ser teleselskabernes strategi med at indgå i konsortier, så antallet af byder blev reduceret, ud til at have virket.

Det samme kan meget vel komme til at ske i Danmark. Her er regeringen blevet spået en gevinst på mellem 20 og 25 milliarder kroner fra auktionen over UMTS-licenserne, men hvis niveauet følger det hollandske, vil gevinsten kun blive omkring et tiendedel.

Forskningsminister Birte Weiss har ikke villet udtale sig til Berlingske Tidende om, hvad der kan betragtes som et tilfredsstillende beløb.

Jo lavere priserne bliver i Danmark, jo lavere afkast skal forbrugerne generere til teleselskaberne.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs