MediaWatch

Microsoft taber slag om Telewest

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt at Microsoft som planlagt kan købe 23,7 procent af Telewest fra AT&T for omkring to milliarder dollar, men uden at Microsoft får afgørende indflydelse på strategiske beslutninger i det britiske selskab.

Det betyder, at Microsoft og amerikanske Liberty Media, som også ejer en tilsvarende andel i Telewest, ikke tilsammen vil kunne opnå fuld kontrol over den britiske kabeloperatør, som der ellers var lagt op til i den oprindelige aftale.

Baggrunden for EU-Kommisionens restriktive beslutning er, at Microsoft med den oprindelige aftale ville få for stor indflydelse på fremtidens digital TV i Storbritannien.

Det er ikke mindst kombinationen af kontrol over Telewest, og den indflydelse, som Microsoft har som følge af sin minoritetsandel i Englands største kabel TV operatør NTL, som fik Kommissionen til at frygte for høje forbrugerpriser, og at Microsofts egen standard for interaktiv TV ville blive for dominerende i Storbritannien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs