MediaWatch

IT bekymrer G8s ministre

Den hastige udvikling i IT og Internet udfordrer de kendte finansielle systemer i en sådan grad, at det bekymrer finansministrene i verdens førende industrinationer. Derfor har finansministrene tænkt sig at diskutere emnet på det kommende G8 topmøde, skriver Jyllands Posten.

Internettet har givet borgerne øgede muligheder for at uddrage sig betaling af skat og moms, og der er risiko for, at den uigennemsigtige og hastige vækst i nye forretningsområder kan skabe økonomisk kaos, som kan udgøre en trussel mod den hårfine finansielle balance.

Når finansministrene mødes til topmødet vil de også behandle spørgsmål omkring, hvordan forbrugerne beskyttes bedst mulig i forbindelse med bankvirksomhed og handel med værdipapirer over Internettet, og hvordan udveksling af digital information skal beskattes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs