MediaWatch

Teleselskaber omgåes auktioner

Teleselskaberne ser ud til at have fundet et middel til at omgå de europæiske regeringers forsøg på at skrue prisen op på licenserne til fremtidens tredjegenerations mobiltelefoni ved at udbyde licenserne på auktion. Den igangværende hollandske auktion er et eksempel herpå.

I Holland har Tele Danmark indgået en alliance med Deutsche Telekom og det hollandske mobiltelefon selskab Ben om at byde på et af de seks licenser, som er i udbud. Formålet med alliancen er ifølge tidligere udtalelser fra koncernchef Henning Dyremose i Børsen, at reducere antallet af seriøse bydere, og dermed reducere prisen.

De øvrige teleselskaber har fulgt samme strategi, og strategien ser ud til at have virket. Der er nu kun seks konsortier af teleselskaber tilbage om at byde på de hollandske licenser, og den hollandske regering kan dermed sandsynligvis godt vinke farvel til håbet om at score den først forventede milliardgevinst.

Børsen oplyser de tilbageværende bydere i Holland til at være, Konsortiet 3G-Blue med blandt andet Tele Danmark som deltager, Vodafone Airtouch-selskabet Libertel, Telfort som ejes af British Telecom og hollandske VersaTel og Dutchtone Multimedia.

Den samlede pris på de fem licenser er efter første dag oppe på 101,1 millioner gylden svarende til cirka 340 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs