MediaWatch

Teleselskaber omgåes auktioner

Teleselskaberne ser ud til at have fundet et middel til at omgå de europæiske regeringers forsøg på at skrue prisen op på licenserne til fremtidens tredjegenerations mobiltelefoni ved at udbyde licenserne på auktion. Den igangværende hollandske auktion er et eksempel herpå.

I Holland har Tele Danmark indgået en alliance med Deutsche Telekom og det hollandske mobiltelefon selskab Ben om at byde på et af de seks licenser, som er i udbud. Formålet med alliancen er ifølge tidligere udtalelser fra koncernchef Henning Dyremose i Børsen, at reducere antallet af seriøse bydere, og dermed reducere prisen.

De øvrige teleselskaber har fulgt samme strategi, og strategien ser ud til at have virket. Der er nu kun seks konsortier af teleselskaber tilbage om at byde på de hollandske licenser, og den hollandske regering kan dermed sandsynligvis godt vinke farvel til håbet om at score den først forventede milliardgevinst.

Børsen oplyser de tilbageværende bydere i Holland til at være, Konsortiet 3G-Blue med blandt andet Tele Danmark som deltager, Vodafone Airtouch-selskabet Libertel, Telfort som ejes af British Telecom og hollandske VersaTel og Dutchtone Multimedia.

Den samlede pris på de fem licenser er efter første dag oppe på 101,1 millioner gylden svarende til cirka 340 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs