MediaWatch

Digital-TV rivaler i infight

Ifølge ONdigital har BSkyB udnyttet sin dominerende markedsposition i en sag, som - hvis den udvikler sig - har en del lighedspunkter med Microsoft sagen i USA.

ONdigital og BSkyB er konkurrenter på digital-TV marked i Storbritannien med ONdigital som udbyder af digitale TV-kanaler via det jordbaserede/terrestriske sendenet og med BSkyB som udbyder via satellit til parabolhusstande. Indtil videre er det en konkurrence, som BSkyB er kommet bedst ud af på trods af at ONdigital har mediegiganterne Carlton Communications and Granada som ejere. ONdigital har siden lanceringen i 1998 fået 670.000 kunder, hvilket er langt mindre end BSkyB.

Ifølge Financial Times går et af klagepunkterne på at BSkyB sætter priserne på sine film- og sportskanaler så højt, at ONdigital lider tab når de bliver solgt videre til kunderne. ONdigital ønsker at den britiske regering griber ind overfor dette ved at splitte BSkyB op i et TV-selskab, som producerer til kanalerne, og et distributionsselskab, som står for salg af kanalerne.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs