MediaWatch

Digital-TV rivaler i infight

Ifølge ONdigital har BSkyB udnyttet sin dominerende markedsposition i en sag, som - hvis den udvikler sig - har en del lighedspunkter med Microsoft sagen i USA.

ONdigital og BSkyB er konkurrenter på digital-TV marked i Storbritannien med ONdigital som udbyder af digitale TV-kanaler via det jordbaserede/terrestriske sendenet og med BSkyB som udbyder via satellit til parabolhusstande. Indtil videre er det en konkurrence, som BSkyB er kommet bedst ud af på trods af at ONdigital har mediegiganterne Carlton Communications and Granada som ejere. ONdigital har siden lanceringen i 1998 fået 670.000 kunder, hvilket er langt mindre end BSkyB.

Ifølge Financial Times går et af klagepunkterne på at BSkyB sætter priserne på sine film- og sportskanaler så højt, at ONdigital lider tab når de bliver solgt videre til kunderne. ONdigital ønsker at den britiske regering griber ind overfor dette ved at splitte BSkyB op i et TV-selskab, som producerer til kanalerne, og et distributionsselskab, som står for salg af kanalerne.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs