MediaWatch

Digital-TV rivaler i infight

Ifølge ONdigital har BSkyB udnyttet sin dominerende markedsposition i en sag, som - hvis den udvikler sig - har en del lighedspunkter med Microsoft sagen i USA.

ONdigital og BSkyB er konkurrenter på digital-TV marked i Storbritannien med ONdigital som udbyder af digitale TV-kanaler via det jordbaserede/terrestriske sendenet og med BSkyB som udbyder via satellit til parabolhusstande. Indtil videre er det en konkurrence, som BSkyB er kommet bedst ud af på trods af at ONdigital har mediegiganterne Carlton Communications and Granada som ejere. ONdigital har siden lanceringen i 1998 fået 670.000 kunder, hvilket er langt mindre end BSkyB.

Ifølge Financial Times går et af klagepunkterne på at BSkyB sætter priserne på sine film- og sportskanaler så højt, at ONdigital lider tab når de bliver solgt videre til kunderne. ONdigital ønsker at den britiske regering griber ind overfor dette ved at splitte BSkyB op i et TV-selskab, som producerer til kanalerne, og et distributionsselskab, som står for salg af kanalerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Seneste nyt

Se flere jobs