MediaWatch

Digital-TV rivaler i infight

Ifølge ONdigital har BSkyB udnyttet sin dominerende markedsposition i en sag, som - hvis den udvikler sig - har en del lighedspunkter med Microsoft sagen i USA.

ONdigital og BSkyB er konkurrenter på digital-TV marked i Storbritannien med ONdigital som udbyder af digitale TV-kanaler via det jordbaserede/terrestriske sendenet og med BSkyB som udbyder via satellit til parabolhusstande. Indtil videre er det en konkurrence, som BSkyB er kommet bedst ud af på trods af at ONdigital har mediegiganterne Carlton Communications and Granada som ejere. ONdigital har siden lanceringen i 1998 fået 670.000 kunder, hvilket er langt mindre end BSkyB.

Ifølge Financial Times går et af klagepunkterne på at BSkyB sætter priserne på sine film- og sportskanaler så højt, at ONdigital lider tab når de bliver solgt videre til kunderne. ONdigital ønsker at den britiske regering griber ind overfor dette ved at splitte BSkyB op i et TV-selskab, som producerer til kanalerne, og et distributionsselskab, som står for salg af kanalerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs