MediaWatch

Nyt mål for landes IT-potentiale

Metagroup har undersøgt 47 lande i "Global New E-Economy Index" og rangeret dem ud fra de fem kriterier: Antal vidensjob, teknisk innovation, grad af konvertering til digital økonomi, økonomisk dynamik og globalisering, skriver digi.no.

Undersøgelsen, som skal opdateres med jævne mellemrum, har til formål at give erhvervslivet og den offentlige sektor et nyt instrument for udenlandske investeringer. De traditionelle målemetoder fra industri alderen har nemlig mistet sin relevans i informationsalderen, mener Howard Rubin fra META Group.

Ikke uventet rangerer USA på førstepladsen, fulgt af Japan, Tyskland, Frankrig og Finland. At Frankrig havner på en fjerdeplads er temmelig overraskende, da det franske erhvervsliv ikke er kendt for sin dynamik eller Internetbrug.

På bunden af totallisten findes Thailand, Slovenien, Venezuela og Sydafrika. Til trods for sin højprofilerede IT-industri, ligger Indien på 34. plads, fordi størstedelen af befolkningen ikke er berørt af IT.

Metagroup har også målt landene på Internetbrug, investeringer i telekommunikation, brug af e-handel og PC-køb og brug. Finland er i top målt på økonomisk dynamik og konkurrence, og i samme kategori kommer Sverige op som nummer fem.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs