MediaWatch

DR medarbejdere utilfredse

Krisestemningen bredte sig i radiohuset, da DR's chefredaktion i går løftede sløret for det næste års programmer, skriver Aktuelt. For første gang har Danmarks Radio sammensat programfladen efter en udbudsrunde, hvor både DR's redaktioner i radiohuset og i provinsen, samt eksterne producenter har haft mulighed for at byde på programmerne.

Resultatet har især skabt ballade på P1, hvor programmerne 'Mediehavet', ' Miljørapporten', 'Dagens Spids' og 'Kvartini' enten er afskaffet eller overtaget af medarbejdere på DR's regionalradioer, tidligere P3-redaktioner eller folk andre steder fra.

De tidligere P1 medarbejdere føler sig vraget og udsendte i går et protestbrev til ledelsen og kollegerne i DR. De er især utilfredse med, at chefredaktionen bevidst har valgt at købe programmer fra regionerne i de tilfælde, hvor tilbuddet rent indholdsmæssigt var lige godt, og på den måde har hevet tæppet væk under P1's faste medarbejdere.

Radiodirektør Leif Lønsmann begrunder det med, at DR længe har haft en strategi om, at flere af programmerne skulle produceres uden for Valby Bakke.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs