MediaWatch

DR medarbejdere utilfredse

Krisestemningen bredte sig i radiohuset, da DR's chefredaktion i går løftede sløret for det næste års programmer, skriver Aktuelt. For første gang har Danmarks Radio sammensat programfladen efter en udbudsrunde, hvor både DR's redaktioner i radiohuset og i provinsen, samt eksterne producenter har haft mulighed for at byde på programmerne.

Resultatet har især skabt ballade på P1, hvor programmerne 'Mediehavet', ' Miljørapporten', 'Dagens Spids' og 'Kvartini' enten er afskaffet eller overtaget af medarbejdere på DR's regionalradioer, tidligere P3-redaktioner eller folk andre steder fra.

De tidligere P1 medarbejdere føler sig vraget og udsendte i går et protestbrev til ledelsen og kollegerne i DR. De er især utilfredse med, at chefredaktionen bevidst har valgt at købe programmer fra regionerne i de tilfælde, hvor tilbuddet rent indholdsmæssigt var lige godt, og på den måde har hevet tæppet væk under P1's faste medarbejdere.

Radiodirektør Leif Lønsmann begrunder det med, at DR længe har haft en strategi om, at flere af programmerne skulle produceres uden for Valby Bakke.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs