MediaWatch

Kopiering fremmer musikbranchen

DRs radiodirektør Leif Lønsmann, hilser lovliggørelsen af digital kopiering velkommen, og mener at kombinationen af digital radio, musik og Internet betyder helt nye muligheder for radiomediet.

"Flere og flere danskere hører musik på internettet, og også radiolytningen på nettet er stigende. Leif Lønsmann tror ikke, at lytningen til radio eller musik på internettet vil formindske CD-salget.

"Vi og pladebranchen har længe vidst, at det fremmer salget at blive spillet i radioen, også selvom det altid har været muligt at kopiere musik direkte fra radioen. Det samme gælder for internettet. De amerikanske netradioers sammenslutning, DiMA, har spurgt lytterne, hvordan netlytningen påvirkede deres pladekøb. 60% sagde, at de jævnligt købte plader og CDer som de først havde hørt eller downloadet fra netradioerne."

DR planlægger at lægge alle sine radiokanaler ud på internettet.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs