MediaWatch

Amazon får ny nedtur

Torsdag faldt kursen 9 procent, og med det seneste fald fredag har Amazon.com, der er Internettets største e-handel, tabt mere end 200 milliarder kroner i værdi på bare et halvt år.

Advarslerne om Amazon’s fremtidige problemer er blevet fremsat af den højt anerkendte Internet-analytiker Mary Meeker fra Morgan Stanley Dean Witter.

Den negative stemning omkring Amazon skyldes høj gæld, et negativt cash-flow og lille arbejdskapital. Det har fået analytikerne til at forvente, at Internet-boghandlen vil løbe tør for penge – Amazon har 1,08 milliarder dollar i likvider, og men bruger 116 millioner dollar om måneden, skriver Jyllands Posten.

Det er nu op til Amazon, hvis omsætning for en stor dels vedkommende stammer fra julehandlen, at præstere et tredje- og fjerdekvartalsregnskab, som kan modbevise de kritikernes forventninger.

Den negative stemning omkring Amazon trak de øvrige store Internet-aktier med i faldet, som eBay og Priceline.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs