MediaWatch

Avis til tops på nettet

I dag arbejder 70 medarbejdere med et forretningsområde, som står foran internationalisering. iNetWatch fortæller eventyret om www.forum.dk

»Det er en helt forkert tankegang for avisbranchen, hvis man ved etablering af internetudgaver tænker på at beskytte papirproduktet. Internetversionen skal kæmpe for sin egen succes på nettets præmisser«, mener lederen af Søndagsavisen Online.

Søndagsavisen vil ud i verden. Trykt på papir er det foreløbig blevet til 53 bladtitler fordelt på 2.6 mio regionale og 1.6 mio lokale aviser i Danmark, Sverige og Norge. En lille million danskere klikker hver uge desuden på 10 websider, og nettet skal bære Søndagsavisens budskaber endnu videre.

CLICK-A-JOB er under lancering i England og i Sverige og Norge er nye onlineselskaber gjort klar til udgivelsesaktivitet. I Gladsaxe er Søndagsavisen Online under etablering som selvstændigt selskab med mulighed for børsnotering med henblik på ekspansion i udlandet.

Beslutningen er ikke truffet, men grundlaget er skabt for at udbygge koncernens avis- og distributions-aktiviteter med Internetdrift som det tredje ben.

Abonnenter kan downloade hele artiklen fra nyhedsbrevet iNetWatch nummer 21

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs