MediaWatch

Microsoft får mere tid

Den amerikanske regerings antitrust-sag mod Microsoft, som for to uger siden medførte en dom, der pålægger softwarekoncernen en tvangsopsplitning og en række administrative restriktioner, har taget en ny drejning.

Tvangsopsplitningen af Microsoft skulle under alle omstændigheder først finde sted efter at en højere retsinstans i givet fald havde stadfæstet dommer Jacksons dom, men de øvrige sanktioner skulle træde i kraft inden 11 uger, uanset om Microsoft appellerede sagen.

Appeldomstolen har indvilliget i at tage sagen – en foreløbig sejr for Microsoft - men dommer Jackson har alligevel sendt sagen til vurdering i Højesteret, og det betyder, at der kan gå op til et år eller længere inden selv restriktionerne træder i kraft, skriver New York Times. Den ny drejning vurderes som en sejr for Microsoft.

Det er nu op til Højesteret at beslutte om sagen skal behandles der eller sendes tilbage til appeldomstolen.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs