MediaWatch

EU notificering af medieforlig

Men kulturministeriet oplyser, at det skal undersøges, om der er elementer i forliget, som bør notificeres i EU i forbindelse med udarbejdelsen af ændringerne af medielovgivningen i den nye medieaftale.

Jens Rohde har bl.a. bragt spørgsmålet på bane på baggrund af EU-retten, der for nylig har fastslået, at de beløb, der udbetales til den portugisiske TV-kanal RTP af den portugisiske stat er statsstøtte. Retten fastslår, at denne fordel påvirker konkurrencevilkårene overfor det private portugisiske TV-selskab SIC, da RTP er en offentlig virksomhed, der er aktiv på reklamemarkedet, og som direkte konkurrerer med de øvrige TV-selskaber.

Det er ifølge EU ikke tilladt, at offentligt ejede selskaber, der er i konkurrence med private, modtager statsstøtte, uden at EU-kommissionen undersøger den konkrete sag for eventuel konkurrenceforvridende påvirkning af markedet.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs