MediaWatch

i-mode kan overhale WAP i Europa

Båndbredden for WAP-telefonerne er så lav, at systemet har begrænsede anvendelsesmuligheder, mener teleanalytiker Torben Rune fra Netplan ifølge Berlingske Tidende. Selv når den nye tredje generations mobiltelefoni UMTS indføres, vil der stadigvæk være for lav kapacitet på nettet til at drive de mange tjenester, som der er udsigt til.

Torben Rune tror at de vestlige mobiltelefon-producenter som Nokia, Ericsson, Siemens og Motorola med deres WAP-telefoner kan vente ny konkurrence fra det japanske system for mobile Internet, i-mode.

I-mode har den fordel fremfor WAP, at det kan forstå HTML, som benyttes til de fleste Internet-hjemmesider. I-mode systemet bruges allerede af mere end 6,3 millioner japanere, og hver dag kommer 40.000 nye til.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs