MediaWatch

i-mode kan overhale WAP i Europa

Båndbredden for WAP-telefonerne er så lav, at systemet har begrænsede anvendelsesmuligheder, mener teleanalytiker Torben Rune fra Netplan ifølge Berlingske Tidende. Selv når den nye tredje generations mobiltelefoni UMTS indføres, vil der stadigvæk være for lav kapacitet på nettet til at drive de mange tjenester, som der er udsigt til.

Torben Rune tror at de vestlige mobiltelefon-producenter som Nokia, Ericsson, Siemens og Motorola med deres WAP-telefoner kan vente ny konkurrence fra det japanske system for mobile Internet, i-mode.

I-mode har den fordel fremfor WAP, at det kan forstå HTML, som benyttes til de fleste Internet-hjemmesider. I-mode systemet bruges allerede af mere end 6,3 millioner japanere, og hver dag kommer 40.000 nye til.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs