MediaWatch

British Telecom begrænser adgang

En klage fra den konkurrerende portal Fonedata.com har ført til, at den britiske regerings telekommision nu påbegynder en undersøgelse, der skal klarlægge, om selskabet har forhindret sine mobilkunder i at opnå adgang til andre portaler end sin egen, således Financial Times.

Ifølge Fonedata skulle BT have omprogrammeret den meget populære Mitsubitshi Trium mobiltelefon således, at rivaliserende portaler ikke ville kunne bruges som startside. Denne påstand benægtes af BT, der hævder, at det hele tiden har været muligt at nå Fonedatas hjemmeside og endda lave et bookmark på den.

Dette ændrer dog ikke ved kendsgerningen, at der for at en Internetudbyder kan opnå betaling for minuttaksten kræves, at dennes side kan gøres til permanent startside.

Simon Luttrell, administrerende direktør for Fonedata, sammenligner situationen med, at man har en radio, der kun kan indstilles til en kanal!

BT forsvarer sig med, at det kun er forretningsmæssig fornuft, at opfordre kunder til at benytte dets portal og lægger ikke skjul på, at man så vidt muligt dirigerer trafikken i den retning.

Hovedformålet med telekommisionens undersøgelse vil være at sikre samme grad af forbrugerfrihed på WAP, som det i dag er tilfældet med PC-baserede Internetbrowsere.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs