MediaWatch

Telenor vil have kontrol med Telenordia

Telenor ønsker at købe Tele Danmark og British Telecom ud af Telenordia, skriver Børsen ifølge en uoplyst kilde. Det sker kun få dage efter at Tele Danmark og Telenor netop er blevet nære konkurrenter på det danske marked for mobiltelefoni, efter det norske teleselskabs køb af Sonofon. I den forbindelse udtalte såvel Tele Danmarks koncernchef Henning Dyremose og Telenors koncernchef Tormod Hermansen ellers, at man godt kunne fortsætte samarbejdet i det svenske Telenordia.

Hvis alt går efter planen vil norske Telenor blive børsnoteret inden oktober, efter at det norske Storting netop har godkendt planerne. Det betyder at Telenor bliver nødt til at handle hurtigt, hvis de vil overtage Telenordia, da de af juridiske grunde vil være ude af stand til at fortage større transaktioner under børsintroduktionen.

Telenor ventes straks efter børsnoteringen at i en international alliance med et andet teleselskab. Blandt de potentielle partnere er blandt andet British Telecom, britiske Vodafone AirTouch og finske Sonera.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs