MediaWatch

EU til kamp for Internetsikkerhed

De i alt ti projekter, finansieres via the European Union's Action Plan on promoting safer use of the Internet, skriver IDG.net.

Halvdelen af projekterne vil dreje sig om at skabe teknisk rating og filtermekanismer, der skal give forældre bedre mulighed for at kontrollere deres børns Internetbrug.

Yderligere projekter skal fremme forældre og læreres forståelse for Internettets potentiale, samt hvorledes man beskytter børn mod uønsket materiale.

EU-Kommisionens forsøg på at stoppe illegalt indhold på Internettet kommer til at løbe i tidsrummet 1999 til 2002, og projekterne støttes med et beløb i størrelsesordenen 25 millioner Euro.

Finansieringen af de nye projekter er blevet offentliggjort i forbindelse med to rapporter om kontrolteknologi, der slog fast at nye tiltag var nødvendigt.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs