MediaWatch

TvDanmark2-station lukker

"Det er med dyb beklagelse, at vi må fyre samtlige 35 medarbejdere og lukke TV-Trekanten. Det er både hyklerisk og dobbeltmoralsk, når kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen gang på gang udtaler, at hun ønsker at styrke de lokale medier, siger bestyrelsesformand i TV-Trekanten, Arne Sørensen, til Erhvervsbladet.

TV-stationen, der dækker Vejle og omegn, har en forventet årlig omsætning på 13 mill. kr, og kan derfor ikke, ifølge TV-Trekanten, betale en afgift på 2 mill. kr.

"Med en afgift på 15 pct. af vores bruttoomsætning er det ikke længere muligt at skabe rentabilitet i selskabet, siger Arne Sørensen.

Selv om TV-Trekanten er med i TvDanmark2, har moderselskabet smækket pengekassen i og vil ikke betale mere til de lokale tv-stationer.

" Nu må det være gået op for kulturministeren, at hun er effektivt i gang med at underminere landets lokale tv-stationer", siger adm. direktør i TvDanmark, Jesper Sehested Lund.

Han mener ikke, det nationalt får betydning for TvDanmark2, at TV-Trekanten lukker. Selskabet vil tilbyde, at alle antenneforeninger og kabelanlæg i Vejle Amt kan få TvDanmark 2s nationale programflade - uden lokale nyheder.

Det er Specialarbejderforbundet i Danmark som ejer TV-Trekanten APS og det tilhørende produktionsselskab Agenda Film TV A/S. Begge selskaber skal lukke.

Medieforliget betyder, at lokal-stationernes afgift hæves fra 20 mill. kr. i 2000 til 30 mill. kr. i årene fra 2001 til 2004.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs