MediaWatch

Microsoft prøver igen med digital TV

Salget af bokse, som viser Internet på TV, kom aldrig rigtig i gang. Microsoft har ganske vist solgt cirka en million WebTV-bokse i USA, men nu er projektet lagt på hylden. Her i Europa vil WebTV aldrig blive lanceret, og i USA vil forsøget blive foretaget under nyt navn

WebTV fokuserede på at anvende TV som skærm til Internet-surfing. Men til dels fordi Microsoft forsøgte at eje boks og hele tjeneste, vendte TV-branchen tommelfingeren nedaf. I fjor sagde Bill Gates og Steve Ballmer, at Microsoft i stedet skal være en teknologileverandør til TV-branchen, ikke en konkurrent.

Samtidig lancerede selskabet for nylig et nyt system til Interaktivt TV. UltimateTV hedder standarden som både Hughes DircTV og Thompson/RCA skal anvende i sine nye TV-bokse. De nye bokse vil, når de kommer i handlen til jul, tillade, at man optager 30 timer video på harddisk, mens man ser på et andet program. En række konkurrenter producerer allerede bokse, som kan optage 10 timer video.

Oven i vil man kunne surfe på Internet og e-maile. Men præcis hvilken slags interaktivitet UltimatTV-boksene vil give, er indtil videre uklart. Foreløbig bliver UltimateTV-bokse kun udbudt til salg i USA, og der foreligger ifølge Ole Tom Seierstad fra Microsoft Norge ikke nogen planer om at udbyde europæiske bokse, skriver digi.no.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs