MediaWatch

God start for privatisering af Telia

Mens danskerne går op i salget af Sonofon til nordmændene, så interesserer svenskerne sig mest for den igangværende privatisering af Telia.

I alt 23 procent af aktierne blev i går solgt til private investorer på Stockholm-børsen til en startkurs på 92-93 kroner, skriver Berlingske Tidende, men finansielle investorer tegne sig for de øvrige 77 procent. Startkursen var lidt lavere en ventet, men stadigvæk svarer det til en del højere værdisætning end da den Danmark solgte Tele Danmark aktier til amerikanerne.

Næste skridt for Telia bliver at finde sig en til flere strategiske partnere på de europæiske og amerikanske markeder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs