MediaWatch

Mere public service TV i Danmark

Når man trækker momsen fra licensen i Danmark, betaler danskerne, svenskerne og nordmænd stort set det samme i licens. Men danskerne får ifølge TV 2 mere TV for pengene. DR1-2 og TV 2 sendte i 1999 tilsammen 14.351 timer. SVTs to kanaler sendte mindre end halvt så meget. I Norge, hvor der også kun er to public service kanaler, fik man 9.448 timers public service TV, skriver Politiken.

Public service TVs andel af seningen i Danmark er højere, end i de nordiske broderlande, hvilket dog også skyldes, at der sender tre public kanaler i Danmark - mod to i de andre lande.

En anden del af forklaringen er givetvis, at TV 2 er en langt mere kommerciel kanal end public service TV i nabolandene. TV 2s økonomidirektør Peter Parbo tolker tallene som et bevist på styrken i den danske model med to konkurrerende og helt eller delvist licensfinansierede organisationer.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs