MediaWatch

Internet-banker udgør risiko

Internettet gør det let for udenlandske banker at kapre danske kunder, uden at de behøver at være underlagt de samme strenge krav til bankdrift, som de banker der er beliggende på dansk jord.

Formålet med de danske krav til bankdrift er at beskytte forbrugerne mod bankens konkurs med videre. I Danmark er det Finanstilsynet, som holder øje med at bankerne lever op til kravene, men de mange udenlandske banker på Internettet volder problemer. Finanstilsynet her nemlig svært ved at afgøre, hvornår en Internet-bank er underlagt de danske regler.

Ifølge Peter Sylvest Larsen, der vicedirektør i Finanstilsynet, består problemet i at afgøre, hvad det vil sige at drive grænseoverskridende virksomhed, skriver Berlingske Tidende. Er det, når banken har en hjemmeside, som er registreret i Danmark, når hjemmesiden findes på dansk, eller er det nok, at banken har danske kunder?

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs