MediaWatch

Filmdistribution på nettet

Animationsfilmen Titanic A.E. blev for nylig sendt fra Burbank, Californien til en digital projektør i Atlanta, Georgia, for fremvisning, skriver digi.no. Dette er efter sigende første gang en film er distribueret via et IP-netværk, og Fox er meget tilfredse med den vellykkede prøve.

"Dette er bare et lille skridt. Det vil stadig tage mange år før hel-digital distribution af film er en reel mulighed, blandt andet på grund af krypteringsbehov og de omkostninger, der er involveret i digital projektion, siger Fox' talsmand Tom Sherak.

Filmen blev distribueret gennem et sikkert netværk etableret af Cisco og tog fire timer at downloade. Filmen er en science fiction-film, med en kombination af computer animation og almindelig tegnefilmteknik.

Oven i trægheden som følge af en filstørrelse på 50 Gigabytes kommer prisen for udstyret. Til filmvisningen i Atlanta anvendte selskabet en digital projektør til 100.000 dollar. Dertil kommer at udstyr, specialskærm og lydudstyr heller ikke er særlig billigt.

Ifølge E! Online foreligger det ingen planer om digital distribution i nærmeste fremtid, men Sherak er optimist. "Det vi har gjort er en smagsprøve på fremtiden. Omkostningerne og teknologien ændrer sig hurtigt, og jeg tror, det kan gøres i real-time en gang i fremtiden. Det er som verdensudstillingen i 1964, bare i år 2000, siger Sherak.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs