MediaWatch

Brugernes præferencer for informationer

I maj måned gennemførte Zapera.com en undersøgelse af 2839 danske Internetbrugeres brug af Internettet til at søge information indenfor forskellige områder og deres tilfredshed med den information de fandt. Undersøgelsen fokuserede på sociale eller kulturelle områder kontra mere traditionelle database-baserede informationer (f.eks. telefonnumre, adresser, etc.).

Resultaterne viser, at Internetbrugerne primært benytter Internettet til at finde informationer om adresser, telefonnumre, nyheder, vejrudsigter og andre informationer (f.eks. køreplaner).

Brugerne er også generelt meget tilfredse med Internettet som kilde for disse type informationer. Indenfor de andre områder som undersøgelsen dækkede (kulturelle, professionelle, sports og sociale områder) er Internettet generelt mindre benyttet og tilfredsheden også betragteligt lavere.

Resultaterne viser også, at Internettet stadig har et stykke vej tilbage, før det kan tilbyde succesfuld navigering for informationer indenfor 'bløde' emner. Denne konklusion underbygges af, at mere end 75% af alle søgninger indenfor de "bløde" områder tager deres start på en generel portal, indeks eller søgemaskine (f.eks., Jubii, Yahoo, el.lign.).

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs