MediaWatch

Brugernes præferencer for informationer

I maj måned gennemførte Zapera.com en undersøgelse af 2839 danske Internetbrugeres brug af Internettet til at søge information indenfor forskellige områder og deres tilfredshed med den information de fandt. Undersøgelsen fokuserede på sociale eller kulturelle områder kontra mere traditionelle database-baserede informationer (f.eks. telefonnumre, adresser, etc.).

Resultaterne viser, at Internetbrugerne primært benytter Internettet til at finde informationer om adresser, telefonnumre, nyheder, vejrudsigter og andre informationer (f.eks. køreplaner).

Brugerne er også generelt meget tilfredse med Internettet som kilde for disse type informationer. Indenfor de andre områder som undersøgelsen dækkede (kulturelle, professionelle, sports og sociale områder) er Internettet generelt mindre benyttet og tilfredsheden også betragteligt lavere.

Resultaterne viser også, at Internettet stadig har et stykke vej tilbage, før det kan tilbyde succesfuld navigering for informationer indenfor 'bløde' emner. Denne konklusion underbygges af, at mere end 75% af alle søgninger indenfor de "bløde" områder tager deres start på en generel portal, indeks eller søgemaskine (f.eks., Jubii, Yahoo, el.lign.).

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs