MediaWatch

Der bør ryddes op på FM-båndet

Nu får hollænderne otte nye, næsten landsdækkende kanaler på FM, uden at det går ud over eksisterende radiosendere, oplyser Stig Hartvig Nielsen fra DR-radios chefredaktion til Weekendavisen.

Set i det lys er det ikke særlig imponerende, at danskerne nu får to nye kanaler, hvoraf den fjerde radiokanal har været ledig i 16 år. Øjensynligt har hverken politikerne eller embedsmændene i Telestyrelsen overblik over, hvor mange radiokanaler de danske lyttere kunne få, hvis man "ryddede op" på FM-båndet. Det enorme antal lokale frekvenser kunne f.eks. udnyttes til at danne adskillige landsdækkende radioer. Flere mener, at den statslige styring af FM kanalerne er for stram. Jens Rohde fra Venstre har som den eneste talt for en bedre udnyttelse af FM-resourcerne. Inspireret af de hollandske resultater vil han nu rejse sagen med kulturministeren.

Mere fra MediaWatch

Peter Graulund anker nederlag til landsretten

Fodboldkommentatoren tabte sag om uberettiget fyring i byretten, hvor han også blev pålagt at betale en erstatning på 90..000 kr. til det tidligere Nordic Entertainment Group (Nent), nu Viaplay Group.

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs