MediaWatch

Der bør ryddes op på FM-båndet

Nu får hollænderne otte nye, næsten landsdækkende kanaler på FM, uden at det går ud over eksisterende radiosendere, oplyser Stig Hartvig Nielsen fra DR-radios chefredaktion til Weekendavisen.

Set i det lys er det ikke særlig imponerende, at danskerne nu får to nye kanaler, hvoraf den fjerde radiokanal har været ledig i 16 år. Øjensynligt har hverken politikerne eller embedsmændene i Telestyrelsen overblik over, hvor mange radiokanaler de danske lyttere kunne få, hvis man "ryddede op" på FM-båndet. Det enorme antal lokale frekvenser kunne f.eks. udnyttes til at danne adskillige landsdækkende radioer. Flere mener, at den statslige styring af FM kanalerne er for stram. Jens Rohde fra Venstre har som den eneste talt for en bedre udnyttelse af FM-resourcerne. Inspireret af de hollandske resultater vil han nu rejse sagen med kulturministeren.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs