MediaWatch

Top 10 liste over sikkerhedshuller

De såkaldte sikkerhedshuller er dem hackere benytter sig af når de forsøger at skaffe sig adgang til virksomhedernes systemer via Internettet, skriver Peacy.

Listen er tænkt som en hjælp til systemadministratorerne således at disse nemmere kan identificere eventuelle huller i systemet og derefter lukke dem for fremtidige angreb.

Denne liste fra SANS er kun den første i en række af lister der alle har til formål at gøre livet nemmere for virksomhederne. Således er det meningen, at så snart de fleste virksomheder har lukket de ti mest benyttede huller, så bliver de ti der optræder næstmest offentliggjort og så fremdeles.

På denne første liste indtager den udbredte Berkeley Internet Name Domain service en lidet flatterende førsteplads med fejl i over halvdelen af installationerne. Den efterfølges af CGI scripts.

Listen der dækker cirka 70 % af alle angreb og bygger på oplysninger fra over 40 virksomheder herunder den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA, blev påbegyndt efter at flere store virksomheder i januar måned dette år var udsat for Denial of Service (DoS) angreb.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs