MediaWatch

I-mode lægger pres på WAP

I løbet af blot 16 måneder fra selve introduktionen har det japanske teleselskab Nippon Telegraph & Telephonbe Corp. (NTT) formået at få knap 2/3 af Japans godt 10 millioner mobiltelefonbrugere til at benytte sig af I-mode,skriver Computerworld.
Nu forsøger selskabet så i kraft af en investering i det hollandske KPN NV at skabe en fornuftig platform for penetration af det europæiske marked.
Den store fordel ved I-mode er, at den modsat WAP er istand til at læse HTML, hvilket er det sprog, de fleste websider er skrevet i. Der findes til dato ingen klar indikation på selve udbredelsen af WAP, men ifølge en rapport fra research -og konsulentvirksomheden Ovum har standarden hidtil været en skuffelse rent udviklingsmæssigt og mangler derudover brugbart indhold i sine tjenester. Selve salget af WAP-telefoner er også foregået markant langsommere end først anticiperet.
Lederen af WAP Forum Industry Group Francis Sykes forholder sig dog skeptisk overfor I-mode. Han mener, at det faktum at NTT sidder på halvdelen af det japanske marked for mobiltelefoni, har givet virksomheden gode muligheder for at kontrollere udviklingen henimod et gunstigt resultat. Sykes mener desuden, at I-mode for overhovedet at kunne vinde fodfæste i Europa skal tilpasses den gældende GSM-standard, samt at den for nærværende ikke lever op til sikkerhedskravene.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs