MediaWatch

TvDanmark2 under politisk pres

Koncessionsafgifterne er hævet fra 20 millioner kr. til 30 millioner årligt. Det belaster den enkelte lokale kanal i networket. Hver af de lokale stationer modtager 2,6 millioner kr. årligt fra SBS i indtægter fra networksamarbejdet, og det ligger fast, siger SBS.

På den baggrund mener Danmarks Lokal-TV Forening, at resultatet bliver mindre lokal journalistik og mere amerikansk indkøbt stof, skriver Politiken.

Lokal-TVs brancheforening, Danmarks Lokal-TV Forening, er meget vred over, at kulturministeren netop har afvist at lade en uafhængig revisionsundersøgelse se på økonomien i dansk lokalt TV.

Parallelt med medieforliget er der vedtaget en ny lov, der træder i kraft den 15. juni. Den siger at også lokal-TV sendt i network skal overholde et EU-direktiv om, at man skal tilstræbe en 50% andel af europæiske programmer i fladen - eksklusive nyheder, konkurrencer og sport.

Det tager TvDanmark2-direktøren Jesper Lund dog roligt. Han oplyser, at loven jo taler om at "tilstræbe" en andel på 50% og at TvDanmark2 har en andel på 40% europæisk stof i dag.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs