MediaWatch

GSM er verdens mest udbredte

Ifølge de seneste opgørelser fra GSM Association nåede antallet af GSM-kunder i marts 2000 op på 285 millioner, hvilket er mere en fordobling i forhold til marts 1999, hvor antallet lå på 125 millioner. GSM Association spår at mere end én ud af 12 personer vil bruge GSM i løbet af det næste år.

Sidste års utrolige GSM-vækst på 77% skal ses i forhold til pc-markedet, som i følge GartnerGroup voksede med 22% i 1999. Sammenligningen illustrerer således, at det potentielle marked for højhastigheds-services og trådløs data- og Internet-adgang vil vokse markant i løbet af de næste par år, siger bestyrelsesformand for GSM Association, Michael Stocks, ifølge Dan Net.

GSM er verdens mest dominerende trådløse system, med flere kunder end alle andre trådløse standarder til sammen. Andelen af GSM-markedet nærmer sig 70% i mange udviklede lande, hvoriblandt Finland og Italien regnes for at være de første lande, der når 100%. På det asiatiske marked er antallet af trådløse telefoner ved at overhale antallet af faste telefon-forbindelser i flere lande.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs