MediaWatch

Skarp kritik af langsom radioliberalisering

Ifølge bureauets kilder er det embedsmændene, der har anlagt et meget besindigt tempo til etableringen af den såkaldte "P4" og "P5".

Som det ser ud efter kulturministeriets plan, kommer P4 først i luften i 2001 og P5 først i efteråret 2002. I sin nyhedsfax siger bureauet, at det vanvittig, at det tager to år mere.

Mediabureauet peger på, at der har været monopol på landsdækkende radio i Danmarks i 75 år, og at den fjerde radiokanal har været til rådighed i 16 år. Desuden er Danmark 8-10 år efter udviklingen i Sverige og Norge på grund af manglende politisk vilje. Set i lyset af manglende reklametid på TV ser branchen særlig frem til lanceringen af én eller to reklamefinansierede radioer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs