MediaWatch

Magtforskydninger på mobilmarkedet

Tele Danmark er fortsat langt det største mobilselskab i Danmark, men Sonofon er godt på vej til at miste 2. pladsen til Mobilix, viser en analyse foretaget af Greens Analyseinstitut i Børsen.

I alt 56 procent af den danske befolkning har i dag en mobiltelefon, og heraf sidder Tele Danmark på halvdelen af markedet. Siden Mobilix’s indtog på det danske marked i 1998 er det franskejede teleselskab vokset til at have 16 procent af mobilmarked, og dermed tæt oppe på siden af Sonofon, der har 18 procent. Mobilix har i 1999 kørt i alt 16 privat- og 14 erhvervskampagner.

Dykker man dybere i analysen, fremgår det, at Mobilix er markedets langt største udbyder, når det gælder forudbetalte telefonkort til unge. Tele Danmark står derimod svagt med hensyn til unge abonnenter, hvor man kun, ligesom Mobilix, har 26 procent af de unge under 18 år.

Mere fra MediaWatch

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs