MediaWatch

Public service beskytter

Ministeren virkede ude af trit med sine kollegaer på Christianborg, når hun i højere og højere grad anvender internationaliseringen og en medieverden med frit valg som et skræmmebillede. Ministeren talte for, at public service TV er med til at sikre social sikkerhed og sammenhæng i Danmark.

"Hvordan sikrer vi den fortsatte sammenhængskraft blandt os danskere? Hvordan sørger vi for, at vi stadig har noget til fælles. Noget fælles at tale om. Hvordan sikrer vi, at der fortsat er et fælles kommunikationsrum? Et offentligt rum funderet i en almen indsigt og viden om det danske samfund, dets historie, kultur og udviklingsmuligheder".

I talen langede ministeren ud efter udenlandske medieaktører og TV på kommercielle betingelser. Venstre fik også et par hårde ord med på vejen:

"Med Venstres definition ville DR og TV2 ikke længere kunne sende ret meget af betydning. De vil ikke kunne sende naturprogrammer, for dem kan vi se på Animal Channel eller National Geographics Channel. Tegnefilm bliver forbudt, for dem kan vi se på Cartoon Network. Film kan vi se allevegne. Sport klarer Euro-sport og dusinvis af andre sportskanaler. Videnskabelige programmer kan vi få døgnet rundt på Discovery", sagde ministeren.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs