MediaWatch

Riksdagen vil privatisere Telia nu

I første omgang forventes omkring 20 procent af blive udbudt ud af de i alt 49 procent aktier, som skal sælges fra.

Telia vurderes til at være mellem 300 og 400 milliarder svenske kroner værd, og dermed vil frasalget komme til at indbringe mellem 60 og 120 milliarder svenske kroner, skriver Jyllands Posten. Udbudsprisen for aktierne forventes offentliggjort i løbet af weekenden.

Telia har store ambitioner om at blive blandt de største teleselskaber i Østersø-området, og tilførslen af nye kapital giver nye muligheder for at gå på opkøb blandt de øvrige aktører i området.

Privatiseringen af Telia har været kraftigt forsinket som følge af de kuldsejlede fusionsforhandlinger med norske Telenor.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs