MediaWatch

Fint at private kanaler finansiere film

Ifølge medieforliget skal DR bruge 40 millioner kroner om året på filmproduktion, men hvis DR hellere vil producere serier for pengene, så strider det ikke mod politikernes hensigter, sagde kulturministeren i går.

DR skulle hvert år lægge et voksende beløb i produktion af danske spillefilm. I år 2005 ville DRs investering i danske spillefilm være oppe på 33 millioner kroner om året. Men da politikerne i det nye medieforlig vedtog, at DR skal bruge et endnu højere beløb, har DR trukket sig ud af aftalen med Filminstituttet.

"Det er en provokation uden lige at DR bruger medieforliget som begrundelse for at stå af en aftale, som de selv har indgået", siger Ester Larsen, til Politiken.

Kulturministeren mener, at DRs begrundelse for at trække sig fra aftalen er tyndbenet, men hun vil ikke blande sig. I går dokumenterede hun med tal fra DR og TV 2, at de to stationer bruger de aftalte beløb på at producere spillefilm. De danske filmproducenter er i stedet igang med forhandlinger med TV3 og TvDanmark.

Kulturministeren ser gerne, at privatejede stationer lægger flere penge i dansk filmproduktion.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs