MediaWatch

Filmfolk forhandler med TV3 og TvDanmark

Spillefilmproducenterne bebrejder desuden de to stationer for at have indledt forhandlinger med TV 3, TvDanmark og det franske Canal+ om en filmkontrakt til et større millionbeløb.

"Der er ikke tale om, at vi bare forhandler på skrømt for at få DR og TV 2 til at ændre mening. Vi er simpelt hen pisket til at finde en alternativ løsning, hvis vi skal fastholde dansk films succes og holde løftet til politikerne om 20- 25 spillefilm pr. år", siger formanden for foreningen Danske Film- og TV- producenter, direktør Erik Crone fra Nordisk Film og TV til Politiken.

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen er i samråd onsdag i kulturudvalget om sagen, der er opstået som en følge af det nye medieforlig. DR og TV 2 skal som hidtil pr. år bruge henholdsvis 25 og 20 mill. kr. på filmproduktion.

Men nu skal beløbet hentes fra licenspengene og ikke fra Radiofonden. Det har fået DR til at opsige en samarbejdsaftale med Det Danske Filminstitut om produktion af spillefilm til 286 mill. kr. DR vil bruge de 25 mill. kr. pr. år til tv-dramatik.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs