MediaWatch

Tele Danmark vil købe hele Netcom

Tele Danmark og SBC havde ellers i forvejen tilsammen, hvad der kan betegnes som fuld kontrol over Telenor, men tiden og aktiekurserne er ifølge koncerndirektør Henning Vest, som har ansvaret for internationale forretninger, optimale til at overtage hele det norske teleselskab, skriver Børsen.

Derfor købte Tele Danmark i går yderligere 25.000 aktier i Netcom, hvilket sammen med SBC’ ejerandel bringer de to selskaber op på at ejer over 40 procent af Netcom. Ifølge den norske lovgivning udløser det en tilbudspligt på resten af aktierne for Tele Danmak, som skal udnyttes inden fire uger.

Beslutningen af at købe den nye aktiepost i Netcom er et resultat af de seneste to måneders fald i selskabets aktiekurser. Dermed er købet det første eksempel på at Tele Danmark, efter kursfaldet står stærkere i opkøbssituationer, fordi man altid betaler kontant og ikke selv har været særligt hårdt ramt af kursfaldene.

Netcom har 700.000 mobilkunder i Norge og er dermed en væsentlig konkurrent til norske Telenor.

Mere fra MediaWatch

Det globale bogsalg steg i 2021

Salget af bøger på tværs af fysiske og digitale salgskanaler er steget med mellem fem og ti pct. i størstedelen af de 18 lande, som indgår i en ny kortlægning af det globale bogsalg i 2021.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs