MediaWatch

Tele Danmark vil købe hele Netcom

Tele Danmark og SBC havde ellers i forvejen tilsammen, hvad der kan betegnes som fuld kontrol over Telenor, men tiden og aktiekurserne er ifølge koncerndirektør Henning Vest, som har ansvaret for internationale forretninger, optimale til at overtage hele det norske teleselskab, skriver Børsen.

Derfor købte Tele Danmark i går yderligere 25.000 aktier i Netcom, hvilket sammen med SBC’ ejerandel bringer de to selskaber op på at ejer over 40 procent af Netcom. Ifølge den norske lovgivning udløser det en tilbudspligt på resten af aktierne for Tele Danmak, som skal udnyttes inden fire uger.

Beslutningen af at købe den nye aktiepost i Netcom er et resultat af de seneste to måneders fald i selskabets aktiekurser. Dermed er købet det første eksempel på at Tele Danmark, efter kursfaldet står stærkere i opkøbssituationer, fordi man altid betaler kontant og ikke selv har været særligt hårdt ramt af kursfaldene.

Netcom har 700.000 mobilkunder i Norge og er dermed en væsentlig konkurrent til norske Telenor.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs