MediaWatch

Yderligere regulering af UMTS-licenser

Teleeksperten William H. Melody, fra det tekniske universitet i Delft i Holland anbefaler at staten i udbudsmaterialet til UMTS-licenserne stiller krav om, at teleselskaberne skal opfylde en række samfundshensyn som hurtig udbygning af nettet, billig pris, stor dækningsgrad m.v., skriver Børsen. Og så bør licenserne kun udbydes for en begrænsenset periode af gangen. Herved sikres, at forbrugerne får så meget ud af mobilnettet som muligt.

Ulempen ved at udbyde licenserne på auktion er, at staten vil få sværere ved at inddrage licenserne fra teleselskaberne, hvis de ikke anvender dem tilfredsstillende, end hvis licenserne bliver foræret bort ved en såkaldt beauty contest. Derfor bør der også stilles strenge krav til teleselskaberne.

Telebranchen har tidligere kritiseret auktionsformen for at komme til at skade forbrugerne på grund af højere priser.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs