MediaWatch

Handel med IT-firmaer er et Matador-spil

Når IT-virksomheder opkøber eller fusionerer med andre IT-virksomheder, så afvikles handelssummen ofte gennem aktiebytte. Det seneste eksempel på den handelsform var da Ahead tidligere på ugen blev solgt til den franske koncern Valtech for omkring 1,2 milliarder kroner.

Den form for afvikling af handelsbeløbet, mener Carsten Tanggard, som er lektor i finansiering på Handelshøjskolen i Århus, minder mere om et Matadorspil end noget andet, skriver Computerworld. Og det har en uheldig indvirkning på den ungdom, som tiltrækkes af branchen, når de hører om personer som Jens Heimburger, fordi de får en urealistisk billede af virkeligheden, mener lektoren.

Heimburger afviser kritikken som det rene vrøvl, og han ser gerne sig selv som en rollemodel, der er motiverer unge til at tage en risiko. Heimburger forsvarer sig desuden med, at hans virksomhed hovedsageligt har tiltrukket medarbejdere med uddannelser på kandidatniveau eller ingeniørniveau, og så kommer 70 procent af omsætningen fra rådgivning af virksomheder i den gamle økonomi.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs